Boris Johnson må vara nya i premiärministerposten i storbritannien, men han är redan väl medveten om vikten att hålla sina löften och bevara freden i strategiskt viktiga positioner. Detta glädjer oss då vi inte vill ha dumdristiga ledare för fler mäktiga nationer, det räcker med en. 

Boris Johnson uppmanade Irans president Hassan Rouhani på torsdag att avsluta konfrontationen med USA och betonade Storbritanniens åtaganden gentemot Teherans kärnkraftsavtal. Johnson ”krävde ett slut på fientligheterna” och sa att Storbritannien betraktade kärnkraftsavtalet från 2015 som ”det bästa arrangemanget som för närvarande är tillgängligt för att uppnå vårt mål att hindra Iran från att ha ett kärnvapen”

USA: s president Donald Trump sade på Onsdagen att Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Ryssland och Kina bör följa Washingtons ledning och överge kärnkraftsavtalet från 2015. I och med Boris Johnsons senaste uttalande så har han tydligt dragit linjen mellan USA vilja och Storbritanniens suveränitet som nation. 

USA inledde en drönarattack i Irak förra veckan som dödade Irans högste militära befälhavare. Kort efter detta så meddelade Boris Johnson att det krävdes en drastisk de-escalation för att bevara freden i mellanöstern. Detta bådar gott för framtiden för Storbritannien, för även om Boris Johnson framstås som en clown i mycket av Europa, så kan han bevisligen tänka några steg framåt. 

Irans president tycks ha tagit påtryckningarna från omvärlden till hjärtat, i alla fall för tillfället. Efter en missilbarrage riktad mot militära baser i Irak som innehöll trupper från USA, Storbritannien och sverige, säger Källor att Teheran avstår från ytterligare atacker vilket signaliserar att de båda sidorna drar sig tillbaka från kriget och en global katastrof.

Efter en missilbarrage riktad mot militära baser i Irak som var värd USA, Storbritannien och svenska trupper, säger Källor att Teheran står ner och signaliserar att de båda sidorna gick tillbaka från kriget och en global katastrof.